Sektori

Sektori

lowpolarsegment

Mitäköhän tuohon keksisi tilkkeeksi?

6 thoughts on “Sektori

 1. Uusi keulan skuuttijärjestely jossa skuuttauspiste saadaan ulos keulapurjeen oikean muodon saamiseksi? En tunne Low:ta mutta yleensä tehdas cruiser raketeista on skuuttipisteet suunniteltu ainoastaan tiukkaan kryssiin. (Ja lisää keulaan kokoa koska noilla kulmilla purjetta kestetään melkoisesti)

 2. Symmetrinen Code, hevistä kankaasta. Vie yhden spinnun paikan kisa inventaariossa, mutta ei haittaa. Ramdatassa on sellainen ja ihan killeri purje. Karvalakissa vedettiin teistä sillä ohi, siis viimein kun saatiin se vetoon:)

 3. Joku codeviritelmä tässä on tosiaan ollut mielessä.

  Lyssissähän ei ongelmaa ole, sillä todistus sallii kaikenkarvaiset keulapurjeet ja ihan oman mielihalun mukaan voi ajella assylla tai symmetrisellä tai täysikokoisella geellä. Ja panostus lyssiin on muutenkin ollut aika vähäistä, joten hankinnat lyssin suhteen ovat kyllä jäissä ja nykyisellä garderoobilla ajellaan jatkossakin. Toki jos joku code purjevarastoon ilmestyy, niin sitä myös käytetään.

  Ainoa lyssiin liittyvä pohdinnan paikka ovat LYS/SRS -säännön SH/DH-kisat, siis lähinnä Runtti, jonka mennäsuvena kitkuttelimme symmetrisellä spinnulla ja fokkakonffiksella. Pitkillä sivutuulipätkillä otimme reilusti ja huolella pataan pelkällä fokalla. Läsy oli toki haulattuna laitaan, mutta tehot eivät vaan riittäneet.

  ORCissa tilanne on hiukan toinen. Kaikki ”arvokisat” ratkaistaan käytännössä kryssi-lenssi -radoilla, mutta avomeriosuuksiin kaipaisi kyllä lisää potkua tuohon sivutuulisektoriin. Semminkin kun olen itseäni viisaampien puheista ymmärtänyt, että code ei vaikuttaisi ratatasoituksiin. Pitää vielä tarkistaa asia.

  Minkälaisia TWA-kulmia tuollaisella symmetrisellä codella voi ajella? En tosin ole edes kuullut, että codekin voi olla symmetrinen…vai onko kyseessä vaan normikielellä riitseri (jolloin se ei vaikuta mitään mittakirjaan)? 😯

Comments are closed.