Suursaari Race 2010

No johan nyt uutista ja tapahtumaa pukkaa, ei meinaa matalamielinen tasoituspurjehtija perässä pysyä!

Ilmoittautuminen Suursaaren retkikisaan on alkanut, ja samaan syssyyn on julkaistu kilpailukutsu. Radaksi kaavaillaan edelleen luovutetun Suursaaren kiertoa, mutta reittihän voi muuttua muutama minuutti ennen starttia, kuten kaikki viime vuodesta muistavat.

http://www.kilpapurjehtijat.com/volvosuursaarirace.fi/index.html

Ilmoittautuneet, ORCi
Ilmoittautuneet, LYS
Ilmoittautuneet, IRC

Suursaaresta tuli mieleen, muistaako tai tietääkö kukaan, millainen sen muinaisen, jo kulttimainetta nauttivan, ”Fem Fyrar” -kisan rata oli?

5 thoughts on “Suursaari Race 2010

 1. Miehet merellä jäätä murtaa…

  Kesää odotellessa pieni muistutus niistä ukoista, jotka jäätä murtaa ja tallinnasta viinavirran mahdollistaa. Tällä hetkellä ilmatieteenlaitoksen Helsingin majakan säätiedot ovat:
  Lämpötila -17,3 °C;
  kosteus 86 %;
  kastepiste -19,0 °C;
  koillistuulta 19 m/s;
  puuska 25 m/s;
  paine 1000,4 hPa.

  Jos viitsii käydä noissa lukemissa jäänmurtajan kannella röökillä niin purevuuslukemat menee jossain -30 ja -38 välillä.
  Vittumainen blosis, sanoisin. Hertsikassa jo nenä tippuu…
  Onneksi kesä tulee ja orc3-luokkaan liittyy ainakin mr piggy ja muut.

  Gastiliitto kuittaa, kausi avattu.

  UGH

 2. Itse vedin nuorena Fem Fyrarin monta kertaa, ja mikäli oikein muistan:
  – Lähtö Harmajalta
  – Helsingin Kasuuni
  – Kallbådagrund
  – Tallinan Matala
  – Reimari Porkkalan majakan ulkopuolella
  – Helsingin Kasuuni
  – Harmaja
  Haasteina ainakin Talinnan majakan kaakkoispuolella oleva matala. Ja tuo Porkkalan reimari, jota sumussa radiopeilauksen avittamana usein etsittiin…

 3. Elikkäs nopeasti kartalta katsottuna rata muodosti etelään osoittavan nuolikuvion…mielenkiintoinen reitti, mihin varmasti lisämausteensa antoi nykyisten elektroonisten gepsivempaimien puuttuminen. Mielummin tuommoista rataa kyllä ajelisi, kuin näitä nykyisiä avomerikisoja, Suursaarta ja Tallinnaa. Miksiköhän tuo kilpailu aikoinaan kuopattiin?

 4. Ja kun tässä oikein rupeaa muistelemaan, niin silloin aikanaan oli itse asiassa kaksi kunnon kisaa. Eli tuo Fem Fyrar ja sitten Gulf of Finland Race, jonka rataa en muista mutta oli hyvin samankaltainen.
  Ja esim. NJK:n järjestämässä 3/4 ton cupissa LYHYT avomerikisa oli tuon Fem Fyrarin rata. Pitkä kisa oli sitten tuollaiset 100 mailia Suursaari Racea pidempi.

Comments are closed.